divendres, 28 d’octubre del 2011

NOVEMBRE RONDALLAIRE : HOMENATGE A ENRIC VALOR

Durant el mes de Novembre des de la Biblioteca de l' escola volem fer homenatge a l'escriptor, lingüista i arreplegador de rondalles, Enric Valor i Vives nascut a Castalla, l'Alcoià el 22 d'Agost de 1911. El 2010 va fer deu anys de la seva mort a València.
La nostra proposta és conèixer les seves rondalles a través dels llibres o de les versions de vídeo o audiovisuals que també podem trobar a la xarxa ( recordem l'homenatge blocaire #100 anys de Valor).
Durant tot el mes en parlarem en aquest bloc i en el de Pensaments al vent. Utilitzem com a logo
( amb permís de l'autor) la imatge de portada del còmic il·lustrat per Jesús Huguet i editat per l' Acadèmia Valenciana de la Llengua. Serà a la columna d'enllaços del bloc Pensaments al vent i hi podreu fer el seguiment de les propostes.Per començar us recomanem l'article de Montserrat Serra del 20/04/2011 a Vilaweb i sobretot no us perdeu el vídeo d'Enric Valor. Coneixereu la persona vital que fou i el lingüista savi, incansable i col·laborador de tants altres estudiosos de la nostra llengua com Joan Fuster, Sanchis i Guarner, Joan Coromines , Josep M. Casacuberta ( sí, el que dóna nom al nostre carrer)...Una gran lliçó de vida. Per molts anys poguem gaudir de les seves rondalles valencianes!

Recordem la informació en aquest mateix bloc i a la cova d'en Jerri.
I ja heu vist el vídeo de la rondalla " Comencilda, Secundina i Acabilda" ? Cliqueu aquí

Ara podeu veure i sentir a ritme de rap la rondalla I queixalets, també!

Paral·lelament la nostra proposta de treball ha estat començar les sessions de lectura a la biblioteca amb una rondalla d'Enric Valor .

Hi havia un mural i un racó dedicat a Enric Valor amb informació i diferents llibres, de nova adquisició pel fons bibliotecari i altres de préstec per gentilesa del Bibliobús.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada